Oldalak

2020. november 28., szombat

Sylvia Bishop - Az éjszakai vonat titka

 ... kalandos utazás és nyomozás, tökéletes olvasmány 10-12 éves korosztálynak. Meleg szívvel ajánlom akár a karácsonyfa alá is!


Fülszöveg:
Egy kicsi lány - egy NAGY kaland.
Amikor a tizenegy éves Maxot Isztambulba küldik az idős Elodie nénihez, még nem sejti, hogy milyen izgalmas kalandban lesz része miközben vonattal átszeli Európát. Egy felbecsülhetetlen értékű gyémánt eltűnése miatt hirtelen minden utas gyanússá válik, és Max elhatározza, segít kinyomozni, ki lehet a tettes. Vajon sikerül felfedni a tolvaj kilétét, mielőtt a lány elérné úti célját? Vagy a választ otthonában kell keresnie? Fordulatos, magával ragadó gyerekregény sok kalanddal és nyomozással.

Kiadó: Manó könyvek
Oldalszám: 286

Első bekezdés:
"Max Morel még soha életében nem hagyta el Franciaországot. Most viszont, a téli vakáció első napján a 15.55-ös Párizsból Münchenbe tartó vonaton ült."

Ajánlóm:
Kalandvágyó 10-12 éves gyerekeknek (vagy gyereklelkű kalandvágyó felnőtteknek) tökélete olvasmány.

A könyvben egy párizsi kislány, Max utazását követhetjük nyomon, egészen Párizstól Isztambulig. A történet nem csak egy egyszerű utazást követ végig hosszú tájleírásokkal, nevezetességek bemutatásával, hanem egy izgalmas gyereklelkű krimivel vab megfűszerezve. Párizsban egy nagyon biztonságos bankból ellopnak egy gyémántot, amit valószínűleg pont azon az útvonalon terveznek kicsempészni, amin főhősünk is utazik. Elég nagy port kavar az "ügy", a kislány is nyomozásba kezd, és ezáltal rengeteg alandba keveredik.

Nagyon el lettek találva a különböző karakterek, az egész könyv tele van humorral, sokat mosolyogtam rajta. Külön plusz pont, hogy Budapesten is játszódott egy epizód, kicsit bemutatva a várost.

Mivel alapvetően egy gyermekkönyvről van szó, vannak olyan elemi, emik eléggé elrugaszkodnak a valóságtól, dehát a gyemeki fantázia már csak ilyen, kellett egy kis idő, mire el tudtam engedni ezeket a dolgokat, de szinte végig faétam az oldalakat.

A borítójába egyből beleszerettem, igazából ez is nagyban hozzájárult, hgy  kezembe került a könyv. Az illusztrációk is aranyosak, segítenek jobban belehelyezni az olvasót a szituációba.

Itt olvashatsz további értékeléseket a könyvről:
https://moly.hu/konyvek/sylvia-bishop-az-ejszakai-vonat-titka

Hol lehet beszerezni?
A könyv bolti ára: 2990 Ft, intrneten megrendelve olcsóbb lehet, én ezeket az árakat tüntettem fel.
- Libri: 2840 Ft (5% kedvezmény)
- Pagony: 2542 Ft (15% kedvezmény)
- Líra: 2392 Ft (20% kedvezmény)
- MaiKönyv: 2213 Ft (26% kedvezmény)
- Könyvtündér: 2063 Ft (31% kedvezmény)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos témák, izgalmas nyomozás - Kántor Kata: NyomoZOOk

 A NyomoZOOk című könyv a moly.hu Merítés-díj zsűrizése (ifjúsági kategória) miatt került a kezembe. Nagyon szeretem ezt a tevékenységet, me...